Yuris stapte uit de horeca en in de wereld van Safety

“Never let a good crisis go to waste.” Als er iemand deze woorden van Winston Churchill ter harte heeft genomen, dan is het wel Yuris Teerlinck. Door de coronacrisis moest hij zijn job in de horeca in het buitenland achterlaten, en zette hij zijn eerste stappen in de logistieke sector. In februari 2021 tekende hij zijn contract bij ons, en sindsdien heeft hij zijn passie ontdekt: Safety.

Eerste stappen in de logistiek
“Ik ben gestart als afvuloperator in hal 804 in Wilrijk, met als doel om in het bedrijf door te groeien. Na 4 maanden ben ik daar trainer geworden. Die functie sprak me aan dankzij mijn studies als leerkracht middelbaar onderwijs. Ik heb die niet afgerond, maar heb er wel geleerd dat opleiden me goed lag. Die ervaring als trainer vond ik heel fijn wegens de variatie tussen trainingen geven en de bijbehorende administratie. Tegelijkertijd heb ik veel stappen gezet in het gestructureerd werken. Tot dan had ik het nooit nodig gehad, maar de functie vereiste structuur in de job, en ik ben er dan ook mee aan de slag gegaan.  Ik ben zeker trots op wat ik mijn 2,5 jaar als trainer heb verwezenlijkt: opleidingen geven, de onboarding verzorgen, en de opstart van de nieuwe afvulhal 843.”

Interesse groeit uit tot passie
“Toen ik als trainer startte, had mijn leidinggevende me gezegd dat ik mijn carrièrepad zelf kon bepalen als ik wilde doorgroeien. Dat heb ik ook gedaan door mijn interesses te volgen: in mijn hoedanigheid als trainer werkte ik vaak samen met mensen uit het Safety-departement. Uit die gesprekken is mijn interesse voor het vakgebied gegroeid, waardoor ik me heb ingeschreven voor de opleiding tot preventieadviseur Niveau 2. Die heb ik in september 2023 afgerond.”
“Ondertussen heb ik dit jaar de kans gekregen om de functie van on-site Specialist Safety uit te oefenen in Wilrijk, en kan ik zeggen dat de interesse zich verder ontwikkeld heeft tot passie. Ik leer enorm veel bij over de veiligheids- en gezondheidsprocedures die bij ons van toepassing zijn. Dat helpt om zowel bestaande als nieuwe richtlijnen op het gebied van Health & Safety te implementeren.”

Van passie naar doel
“Mijn doel is om binnen H.Essers door te groeien naar preventieadviseur. Aangezien ik geen diploma hoger onderwijs heb, heb ik eerst vijf jaar ervaring nodig na mijn opleiding preventieadviseur Niveau 2 voor ik aan Niveau 1 mag beginnen. Dat geeft me voldoende tijd om na te denken over welke verdere stappen ik wil ondernemen.”
“Ik sluit ook niet uit dat ik in de toekomst een buitenlandse uitdaging wil aangaan. In mijn vakgebied moet ik dan nog verkennen of het haalbaar is, en in welke hoedanigheid. Maar ik wil niet te fel vooruitlopen; eerst wil ik graag preventieadviseur worden.”