KRC Genk scout talent voor H.Essers

30 juli 2021 - 20:36

KRC Genk scout talent voor H.Essers in een zeer krappe arbeidsmarkt

 

Twee Limburgse sterkhouders gaan intens samenwerken: H.Essers en KRC Genk slaan de handen in elkaar en zetten samen een unieke rekruteringscampagne op. Het doel: meer dan 500 nieuwe vacatures invullen en zo de Limburgse economie stimuleren. 

 

H.Essers, één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek met Limburgse roots, breidt sterk uit. De organisatie is voor zijn Limburgse sites – met onder meer de Dry Port-vestiging op de oude Fordsite in Genk – op zoek naar meer dan 500 talenten voor een veelheid aan jobs in warehousing, transport en stafdiensten. Daarvoor zal het beroep doen op de hele KRC Genk-community. Samen met de Limburgse topclub zal het een rekruteringscampagne opzetten waarbij supporters en spelers zelf straffe kandidaten kunnen aanreiken voor een job bij H.Essers. De campagne komt er naar aanleiding van de veelheid aan vacatures en de extreem lage werkloosheidscijfers in de regio. De start valt samen met de kick-off van het nieuwe voetbalseizoen en zal lopen tot het einde van het seizoen.

 

Mark McKenzie, Maarten Vandevoordt en Mike Trésor gaan alvast op proef bij H.Essers

 

De spelers van KRC Genk zullen een belangrijke rol spelen in de campagne. Zo zullen Mark McKenzie, Maarten Vandevoordt en Mike Trésor verschillende jobs uitproberen bij H.Essers. Voetbaltalent hebben ze voldoende, maar hebben ze ook de juiste competenties om heftruckchauffeur, truckchauffeur, IT’er of een van de vele andere functies op te nemen? Misschien wel, al zitten er ongetwijfeld nog veel meer geschikte profielen in de ruime KRC Genk-community. Die profielen worden via een stevige referral-campagne door de KRC Genk ambassadeurs aangesproken om te solliciteren voor een job bij H.Essers. De ondertekening van het contract levert niet alleen een fijne job op, maar ook een business seat inclusief diner (een wedstrijd) voor zowel de ‘scout’ als de nieuwe medewerker.

 

Internationale spelers met Limburgse roots

 

H.Essers en KRC Genk delen dezelfde familiewaarden en roots. Ze hebben samen Limburg op de kaart gezet in binnen- en buitenland. Samen slaan ze nu de handen in elkaar voor de Limburgse economie en sterker te staan in de war for talent. De samenwerking start met deze rekruteringscampagne en zal in de nabije toekomst alleen maar intensifiëren.

 

“Tegelijk met onze internationale groei willen we ons de komende jaren nog verder verankeren in Limburg”, aldus Mike Dautzenberg, CHRO bij H.Essers. “We willen niet alleen uitblinken in onze dienstverlening maar ook als werkgever. Met deze campagne willen we aantonen dat elk talent een plek vindt in een organisatie die kansen biedt en investeert in zijn mensen.”

 

“Als KRC Genk zijn we enorm trots op deze samenwerking met H.Essers. Dat we met zo’n Limburgs vlaggenschip relevant kunnen zijn voor de arbeidsmarkt in onze provincie, past perfect binnen de maatschappelijke rol die we als Limburgse topclub willen spelen. Talentontwikkeling binnen de lijnen doen we al langer, met dit project stimuleren we nu ook talenten buiten het veld.”, vertelt Davy Vanhaen, Commercieel Directeur KRC Genk. “Bovendien is een referral-campagne zoals deze een primeur in de binnenlandse sportmarketing.”

 

Over H.Essers 

H.Essers werd opgericht in 1928 door Henri Essers en is intussen uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van logistiek voor sectoren als chemie, pharma, infra en parts. De afgelopen jaren kende het bedrijf een stevige uitbreiding, te danken aan de autonome groei en een aantal strategische overnames. In 2020 boekte H.Essers een omzet van 797 miljoen euro. Het bedrijf telt momenteel 1.300.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.440 trekkers, 3.816 trailers, 480 Safeboxes en 1.800 Isotanks. 41% van deze vloot is multimodaal inzetbaar. Bij H.Essers werken 6.960 mensen verdeeld over 85 vestigingen in 19 landen.

www.essers.com

 

Over KRC Genk

Vier landstitels, vijf bekers, de strafste supporters en de grootste business community in Limburg: KRC Genk is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle topclubs in België. Daarnaast staat onze club synoniem voor internationaal talent. Noem ze maar op: De Bruyne, Courtois, Berge, Ndidi …

Naast het sportieve team staat een ganse ploeg van medewerkers dagelijks klaar om alles in goede banen te leiden. Zowel op als naast het veld heeft KRC Genk de ambitie om toonaangevend te zijn.

 

Contact

 

H.Essers

Mike Dautzenberg

CHRO

mike.dautzenberg@essers.com

M +32 477 84 24 84

 

KRC Genk

Peter Morren

Press & media manager

peter.morren@krcgenk.be

M +32 486 49 01 41