H.Essers creëert extra werkgelegenheid door fors te investeren in Roemenië

20 augustus 2020 - 9:00
transport planning

Toen Jeroen Fabry in 2007 uitweek naar Roemenië om er onze logistieke activiteiten uit te bouwen, wist hij wel dat het een uitdaging zou worden. Maar dat het zo’n vaart zou lopen? Dat had de Business Unit Manager niet verwacht. De vraag naar een gecertificeerde logistieke partner voor de chemie en farma is er dan ook ontzettend groot. Een rol die we graag op ons nemen, maar ook om forse investeringen vraagt. In mei rondden we bijvoorbeeld nog een uitbreiding van 10.000 m2 aan warehousing voor high-Sevesogoederen af in Boekarest.

“Toen H.Essers in 2013 het eerste gebouw neerzette in de regio van Boekarest, waren we een van de weinige spelers die in dat gebied actief werd met een warehousingcomplex voor chemie- en farmaproducten,” vertelt Jeroen Fabry. “Bovendien bleken we een van de weinige logistiek dienstverleners in Roemenië die Seveso-gecertificeerde faciliteiten kon aanbieden. Veel chemische goederen worden in Roemenië ook vandaag nog steeds in gewone loodsen opgeslagen. Gezien onze ruime expertise, kunnen wij onze specialistenrol hier helemaal waarmaken.”

Voldoende ruimte

Dat gat in de markt bracht natuurlijk heel wat mooie opportuniteiten met zich mee, de vraag naar onze diensten was immers meteen groot. Jeroen: “Gelukkig hebben we daar meer dan voldoende ruimte voor. Tot nu toe hebben we ongeveer elke twee jaar uitgebreid om aan de vraag te voldoen. Het is niet een kwestie van bijbouwen en achteraf klanten aannemen; de klant kiest voor ons, en op basis van hun noden bouwen we verder.” In oktober begon ons bedrijf daarom met de bouw van een extra warehouse van maar liefst 10.000 m2, bovenop de al bestaande 50.000 m2 aan gebouwen in Boekarest. In Roemenië beschikt H.Essers ook nog over een vestiging in Oradea, waar in 2017-2018 nog eens 8000 m2 aan warehousing werd bijgebouwd en vorig jaar het hele bureaucomplex van 2000 m2 in een nieuw jasje werd gestoken.

Geen compromis

De nieuwbouw in Boekarest brengt veel voordelen met zich mee. “Door uit te breiden, creëren we sowieso steeds extra werkgelegenheid,” legt Jeroen uit. “Maar bovendien kunnen we met dit gebouw nog meer farma- en chemieklanten maximaal ontzorgen en ze een veilige omgeving voor hun goederen aanbieden. Dit nieuwe gebouw voldoet, net zoals onze bestaande panden, aan de strengste eisen. Dankzij het state-of-the-art blussysteem is het volledig uitgerust voor de opslag van gevarengoed.” H.Essers kiest er dan ook voor om verder te gaan dan alleen de lokale wetgeving omtrent de warehousing van licht ontvlambare goederen. “We werken niet volgens een bare minimum,” zegt Jeroen. “We gaan 100% voor de hoogste veiligheid voor onze klanten en medewerkers. Minder dan dat is voor ons niet goed genoeg.”